bahan-bahannya;
2 cawan tepung ubi
1/2 cawan tepung jagung
1/2 cawan tepung gandum
2 sudu minyak sayur
air mendidih.
1/2 cawan tepung jagung
1/2 cawan tepung gandum
2 sudu minyak sayur
air mendidih.
campurkan kedua tepung dan juga minyak. kemudianya masukkan air mendidih perlahan dan kacau guna senduk kayu, biar semuanya bersatu.
setelah suam kuku, uli dengan tangan hingga kenyal, adunan yg elok bila kita leperkan dia tidak bergulung kembali.
setelah suam kuku, uli dengan tangan hingga kenyal, adunan yg elok bila kita leperkan dia tidak bergulung kembali.
lepas itu betuk ikut suka dan bubuh inti, sama ada sayuran, udang atau apa sahaja yg kita suka dan kukus selama 10 minit.
untuk sambalnya juga terpulang, saya suka mnggunakan cili, udang kering , cuka/lemon dan sdikit gula.
No comments:
Post a Comment